Colorado Provencal

Bij Rustrel ligt het “Colorado van de Provence”, een indrukwekkende verzameling krijtrotsen in een bonte kleurenverzameling. Omdat we een niet al te inspannende dag willen hebben stellen we onze wandeling samen uit twee bronnen: van een internetsite en van een Rother Wandelgids.

De wandeling begint met om het gebied heen te lopen. Het slotstuk is door de gekleurde rotsen. Terugkijkend: doe het andersom. Aan het begin van de dag is het waarschijnlijk een stuk rustiger. Op een gewone zaterdag was het aan het einde van de dag zo druk, dat we de route afgebroken hebben en teruggegaan zijn.

Vanaf de parkeerplaats gaat het door de bossen omhoog.
Op het eerste uitzichtpunt kleuren van geel en wit in de kalksteen. Vooral de steen die in de zon ligt, is redelijk uitgebleekt.

Het blijkt een afleiding: we gaan verder omhoog door het bos.

Eenmaal boven is het een wandeling over de rand van een heuvelrug. Met uitzicht op witte rotsen.
En oker rotsen.

Bij het afdalen nog een keer rood en alle tinten geel.

Deze kunnen we toevoegen aan het rijtje nuttige toepassingen van een pallet.
Over een asfaltweggetje terug richting het startpunt. We hebben een grote omtrekkende bewegin gemaakt en gaan nu het gebied zelf in.
Het gebied zelf is vrij toegangkelijk. Het is er erg druk. De kleuren zijn mooi om te zien, maar we kunnen er vanwege de vele paadjes en de klunzige kaart, niet goed de weg vinden.

Wat we nog wel zien is inderdaad de moeite waard.


Hoogteprofiel

Let op de schaal.


[google-map-v3 kml=”http://wandelen.huizederidder.nl/content15/20150509/20150509_FR_Colorado.kmz” width=”500″ height=”500″ zoom=”11″ maptype=”OSM” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”nl” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”false” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”false” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”false” bubbleautopan=”true” distanceunits=”km” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]


Kaart van de geplande wandeling

[google-map-v3 kml=”http://wandelen.huizederidder.nl/content15/20150509/20150509_FR_Colorado_gepland.kmz” width=”500″ height=”500″ zoom=”11″ maptype=”OSM” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”nl” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”false” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”false” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”false” bubbleautopan=”true” distanceunits=”km” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]


Gegevens wandeling:

  • Gelopen: 2015.05.09
  • Afstand: ongeveer 11 km
  • Start- en eindpunt: Betaald parkeren bij Rustrel. Volg de borden. Op kaarten staat een tweede parkeerplaats, die is gesloten.
  • Voorzieningen: Restaurant / snacks bij de parkeerplaats en bij La Rinsoulette.
  • GPS track.
  • GPS track van wat we van plan waren..