Les Florets

Deze wandeling uit een Rother Wandelgids. Een uitgave in het Duits, maar dat mag geen probleem zijn. Het is een wandeling die uitkijkt op Les Florets een bergkam onderdeel van de Dentelles De Montmirail. Je kijkt eerst vanuit het dal naar boven, daarna loop je omhoog en loop je op de naburige kam terug. Steeds met het uitzicht op Les Florets. Waarom dat leuk is blijkt uit de foto’s.
De start is even buiten Gigondas aan wat het einde van de weg lijkt. Parkeren langs de weg bij de Cave, maar je kan ook nog de weg verder omhoog naar de Col Du Cayron. Een steile rit met beperkte parkeerruimte.

Eenmaal boven op de Col Du Cayron heb je direct uitzicht op Les Florets. Op de luchtfoto: het donkergroene lint ten zuiden van de route.

Vervolgens loop je relatief laag in de lengte van het dal. Af en toe omhoog, af en toe omlaag, maar min of meer horizontaal. Naar het oosten het uitzicht het dal uit, naar het zuiden Les Florets.

Aan het einde loop weer naar beneden en tegen een akker op. Bijna halverwege.

Op een veelsprong even links en dan het bordje naar Pas de L’Aigle. Alleen maar even voor het uitzicht, dat echt prachtig is (pano hieronder).

Na de Pas L’Aigle omhoog, westelijk, naar de bergkam. En dan heb je uitzicht naar het noorden. Je hebt langs de ridgewalk steeds dit uitzicht, maar dat maakt het niet minder de moeite waard.
De ridge is ruig en soms is het even klimmen, maar nooit lang.
Tijdens de wandeling uitzicht op de Mont Ventoux. Die bewaren we voor later.
De Col Du Cayron was toen wij er waren druk. Aan het einde van onze wandeling is een klimmuur en dat maakt het druk. Eenmaal weg van de Col is het rustig.


Kaart

[flexiblemap src=”http://wandelen.huizederidder.nl/content08/20080501/20080501_Les_Florets.kmz” width=”400px” height=”400px”]

Gegevens wandeling:

  • Gelopen: 2008.05.01
  • Afstand: 8,5 km
  • Deel van de route modderig bij regen.
  • Gidsje: Rettstatt, Thomas (2006) Provence, zwischen Ardèche und Verdonschlucht. Rother Wanderführer. ISBN 978-3-7633-4155-9. Via Rother.de of Bol.de.
  • Kaart: IGN: Carpentras 3040 ET (1:25000).
  • GPS track.