Les sentiers perdus de la Nesque

De kloof van de Nesque is er één die je gezien moet hebben. Dus dat gaan we dan doen. We parkeren bij een recreatieterreintje bij Monieux. Blijkt aan het einde van de dag een prima plek te zijn. Langs het dorp lopen we omhoog naar een kruising met de doorgaande weg. Daar een geitenpaadje is de start van de afdaling de kloof van de Nesque in. Op de bodem van de kloof een kapel. Om even tot je zinnen te komen. En daarna weer omhoog, de kloof uit. De terugweg is bovenlangs, niet echt vervelend, maar toch verassend lang.
Bij Monieux omhoog. Grote huizen blijken uiteindelijk niet zo groot te zijn.

Langs het pad omhoog orchideën. En een prachtig uitzicht over de vallei.


Boven gekomen veldjes lavendel
Dit soort paadjes lopen nog wel goed.

Bovenaan bij de doorgaande weg dit uitzicht. En dit soort paadjes om beneden te komen. Het is niet meer lopen, het is klauteren.

Beneden bij de rivier is een kapel gemaakt onder een overhangende rots.

Een klein stukje verder de oversteek over de Nesque.

De weg de kloof uit is relatief eenvoudig. Maar daarom niet minder imposant.

Weer boven loopt er een eenvoudig pad terug naar de parkeerplaats. Wel wat langdradig, dus tijd genoeg om om je heen te kijken.

Het mos op de bomen maakt duidelijk dat het er ook erg vochtig kan zijn.


Hoogteprofiel


Let op de schaal.


[google-map-v3 kml=”http://wandelen.huizederidder.nl/content15/20150506/20150506_FR_Nesque.kmz” width=”500″ height=”500″ zoom=”11″ maptype=”OSM” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”nl” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”false” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”false” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”false” bubbleautopan=”true” distanceunits=”km” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]


Gegevens wandeling:

  • Gelopen: 2015.05.06
  • Afstand: ongeveer 10 km
  • Start- en eindpunt: Recreatieterrein Plan d’eau Monieux
  • Voorzieningen: In Monieux
  • GPS track.