Gourdon

We kamperen in het dorpje Bar-Sur-Loup. Een eindje verderop, bovenop een berg, ligt Gourdon. Volgens een boekje niet zo’n lange wandeling die “moyenne” is. De wandeling is niet lang, maar heeft wel wat hoogtemeters. Bij vertrek vanuit het dorp zijn alleen de eerste meters min of meer vlak, daarna gaat het stijl omhoog. Het dorp aan de overkant van het dal wordt dan goed zichtbaar. Een hek dat open staat en daardoor een grote buis. Er stroomt water. Dat er genoeg water is, blijkt ook uit de waterloopjes. Ondertussen hebben we mooi uitzicht op de overkant van het dal. Onder het dorp Gourdon zijn er voor wandelaars haarspeldbochten in het pad gelegd. Dan weet je: het is stijl. Eenmaal bovengekomen blijkt Gourdon een touristisch hoogtepunt te zijn. Op een uitzichtpunt kijken we naar de Middellandse Zee. Na wat omzwervingen door het stadje, nemen we de afdaling. Hier zijn we ook omhoog gekomen.

We volgen nu de pijp naar beneden. De pijp volgen brengt ons onder een waterval door, en hele stukken over de betonnen koker waar de pijp in ligt. Niet wat je verwacht bij een bergpad, maar het loopt wel lekker door. En wanneer de pijp een tunnel door gaat, dan ga je die tunnel ook door. Ondertussen wel mooie uitzichten en het maakt duidelijk dat er moeite gedaan is om het water, door de pijp, beneden te krijgen.

Terug in het dorp bij de camping. Grote muurschildering op het voormalig café. Het was geen martini, maar een drankje hadden we wel verdiend.

Deze wandeling is ongeveer 13 km en komt uit de Rother wandelgids van dit gebied. De track van de wandeling die wij gelopen hebben vind je hier.