Oosterbeek – Doorwerth

Een Middeleeuwse wandeling, tenminste, met elementen die terugverwijzen naar de Middeleeuwen. Dat is de beschrijving op de site waar we deze wandeling vandaan hebben.
De wandeling begint in Oosterbeek. Nadat we het dorp verlaten hebben, komen we in de bossen terecht. Het is een echt stadsbos: brede lanen, veel mensen (en nogal wat honden).
Na wat omzwervingen komen we bij Doorwerth uit. Vanaf de oprijlaan overzicht over de uiterwaarden van de Rijn. Aldaar is goed duidelijk dat er ook ondergrondse bewoners zijn.
Het kasteel is geheel gerestaureerd, maar staat er toch heel imposant te wezen.
Vanaf het kasteel langs de Rijn naar Oosterbeek. Tussen de velden door loopt een kerkepad met een schitterend uitzicht over de uiterwaarden die door de laagstaande zon mooi geel gekleurd worden.
De kerk van Oosterbeek is uit de 10e eeuw. Het pad er naar toe vanaf Doorwerth loopt langs de rand van de uiterwaarden zodat je droge voeten houdt bij hoogwater.


Hoogteprofiel


Let op de schaalverdeling


KaartGegevens

Gegevens wandeling:

  • Gelopen: 2006.01.15
  • Afstand: 11,5 km
  • Markering: Vanaf Doorwerth naar Oosterbeek deels gele + witte paaltjes.
  • Deel van de route glad bij regen.
  • Route gevonden op Wandelaar.nl
  • GPS track
Aanpassing op de route:
Vanaf de start in Oosterbeek bij de kerk omhoog de berg op. Dan de Van Eeghenweg in. In de route staat dat dat het einde van de Weverstraat is, maar die gaat nog een heel eind verder. Parkeren bij de kerk kan lastig zijn. Wij hebben op de Weverstraat geparkeerd. Alleen op zondag gratis. Deel van de route is over wegen zonder voetpad. Het deel door de Valkeniersbossen zal op zondagen druk zijn.