Naar de Heuvelrug

Deze wandeling voert je van de Maliebaan (Spoorwegmuseum) naar station Bilthoven. Je merkt aan alles dat het Randstad is. Elk stukje groen is aangelegd, onderhouden door een groenploeg en wordt beschermd door een actiegroep. Het lawaai van de snelwegen en de trein is soms oorverdovend.
Na de Maliebaan met zijn beelden langs het fietspad loopt de wandeling onder de Waterlinieweg door Park Bloeyendaal in. We volgen nu een stukje van het Waterliniepad.
Bloeyendaal door, daarna het park rond Fort de Bilt en dan weer een drukke weg over om op het Voorveldse Pad te komen. Dit loopt naar Fort Voordorp.
Het Fort zie je, vooral in de winter, al lang aankomen. Wat de Engelse telefooncel er moet blijft een raadsel. Het Fort is nu een vergaderaccommodatie, vandaar dat het helemaal gerenoveerd, aangeharkt en gestreken is. Terwijl het Waterliniepad bij de omloop rond het fort afslaat, gaat deze route door tot aan de noordkant van het fort. Daar een fietspad in.

De pony’s die in een weiland iets verder staan doen meer denken aan het harde bestaan van de toenmalige polder.

Na de plas komen de eerste bossen van de Heuvelrug in zicht. Met links polder krijgen we rechts zandgrond, iets wat direct duidelijk wordt aan de onverharde wegen.

De ingang van Landgoed de Leyen. Over de mooie beukenlanen door naar Station Bilthoven.Kaart

[flexiblemap src=”http://wandelen.huizederidder.nl/content09/20090125/20090125_Utrechttevoet_Naar_de_heuvelrug.kmz” width=”400px” height=”400px”]


Gegevens wandeling:

  • Gelopen: 2009.01.25
  • Afstand: ongeveer 10 km (de 12km klopt dus niet volgens ons).
  • Horeca: Eindpunt station Bilthoven.
  • Tip: op een mooie zondagmiddag kan het behoorlijk druk zijn op de route.
  • Uit: Utrechttevoet.
  • Route: Utrechttevoet
  • GPS track