Groene Wissel Doorn

Op een mooie winterdag lopen we de Groene Wissel rond Doorn. Eerst door de bossen ten noorden van Doorn, daarna door de velden ten zuiden. Omdat het de dagen ervoor behoorlijk geregend heeft, is het op verschillende plekke bijzonder modderig.

Groene Wissels starten normaal vanaf een treinstation. Deze van een busstation.

De wandeling gaat vanuit het centrum van Doorn de bossen aan de noordkant in. Doel is Huis Maarsbergen. De route slingert door de bossen en neemt daarbij de minder gebruikte paden. Die blijken nogal eens ruiterpad te zijn, dus het loopt niet echt soepel. Wel rustig.
Huis Maarsbergen is privébezit. Je mag er niet te dicht bij komen. Geeft wel een mooi beeld van het huis en de enorme tuin. Dwars over het veld een rij met coniferen.
Aan de noordkant van het bos komen we bij de boerenwegen. Teken dat we door een agrarisch gebied lopen. Ook mooi, en heel anders dan de aaneengesloten bossen.
De bomenrijen langs de velden geven de indruk alsof het bos is, maar dat is schijn. Prachtige rustige laan met weiland links en weg rechts. Je ziet er niks van.
Sandenbrug staat er mooi bij in het winterzonnetje.
In de verte een schaapskooi. Slot van de wandeling. We slaan het rondje langs het kasteel over omdat de winterkou al toeslaat.

Let op de schaal.
[google-map-v3 kml=”http://wandelen.huizederidder.nl/tracks/20140112_GW_330_Doorn.kmz” width=”400″ height=”400″ zoom=”12″ maptype=”OSM” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”nl” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”false” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”false” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”false” bubbleautopan=”true” distanceunits=”km” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]
Gegevens wandeling:

  • Gelopen: 2014.01.12
  • Afstand: ongeveer 12,5 km.
  • Horeca: Doorn en in de zomer bij het Doornse Gat.
  • Uit: Groene Wissels, Wandelzoekpagina.nl Dit is Groene Wissel 330.
  • GPS track