Groene Wissel Woudenberg

We starten het wandeljaar met een Groene Wissel rond Woudenberg. Eerst door de velden naar den Treek, dan op paden langs de grens tussen bos en weide naar de Heiligenbergerbeek. Dan door de velden terug naar het startpunt.
Stukje langs de Grift. We maken hier een extra rondje omdat we eventueel belangstelling hebben voor een huis alhier.
Het is januari, maar de zon schijnt en het is niet koud. De katten van de boerderij genieten van de zon en controleren wie er langs loopt.
De grens van het bos.

Let op de schaal.
Een zandbult in het landschap geeft uitzicht over de Veenplas.

De zon raakt de toppen van de bomen en kleurt het bruine geel.

Richting de Heiligenbergerbeek. Zicht naar het noorden is richting Leusden.
Om de beek te kunnen volgen moeten we de N226 over. Een vervelende oversteek. En de zondagmiddagdrukte zorgt dat de weg een oorverdovend lawaai maakt.

Zo’n hooiberg ziet er pittoresk uit.

Landhuis den Boom. Het hek zit niet op slot.
Door de velden over onverharde wegen, lopen we richting het voormalige talud van de spoorlijn. Aan het einde een woonhuis met duidelijke kenmerken van spoorwegbouw.

Let op de schaal.
[google-map-v3 kml=”http://wandelen.huizederidder.nl/tracks/20140105_GW_331_Woudenberg.kmz” width=”400″ height=”400″ zoom=”12″ maptype=”OSM” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”nl” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”false” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”false” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”false” bubbleautopan=”true” distanceunits=”km” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]
Gegevens wandeling:

  • Gelopen: 2014.01.05
  • Afstand: ongeveer 16,5 km.
  • Horeca: Woudenberg.
  • Uit: Groene Wissels, Wandelzoekpagina.nl Dit is Groene Wissel 331.
  • GPS track