Dalheim – Dremmen

We lopen deze dag van Dalheim naar Dremmen als onderdeel van een meerdaagse. We zijn met de treintaxi naar Vlodrop-station gegaan en zijn lopend de grens overgegaan.

Deze etappe is langer dan we gepland hadden. Het plan was 23 km, maar het bleek een uur, ongeveer 4 km langer te zijn. De route was verlegd (t.o.v. het boekje). Mooi, maar voor ons was het een vervelende verrassing.

De wandeling start eigenlijk voorbij de Dalheimer Mühle, een uitspanning bijna op de grens. Daarna gaat het weer de bossen in. De markering maakt het internationale karakter van dit traject weer duidelijk.
De route volgt de X1 tot Aachen (Aken).

Een deel van de wandeling gaat over een oude spoordijk. Afgezien van het bruggetje dat weggehaald is (even naar beneden en weer omhoog dus), is het grappig lopen.

De nieuwe route gaat langs Haus Wildenrath, een Naturlehrcentrum. Leuke omweg. Op de route komen we ook langs een kapel. Toen was weer duidelijk waar we waren in de beschrijving.
Kapel "Birgelener Pützchen" staat midden in het bos en is opvallend bouwwerk. In Nederland kom je zie niet vaak zo tegen.

Kasteel Wassenberg maakt duidelijk dat het stadje Wassenberg bereikt is.

Na Wassenberg gaat de route het open veld in. Eerst over de weg naar de Rur en dan, na een overstap bij een stuw, langs de Wurm.
Langs de Wurm wordt duidelijk dat het hier om een industrieregio gaat. De wandeling is zorgvuldig door bos & natuur uitgezet, maar eigenlijk zijn dat de pareltjes.

We eindigen bij Dremmen.


Hoogteprofiel


Let op de schaalverdeling


Kaart

[flexiblemap src=”http://wandelen.huizederidder.nl/content09/20090822/20090822_E8_Dalheim_Dremmen.kmz” width=”400px” height=”400px”]


Gegevens

  • Gelopen: 2009.08.22
  • Afstand: ongeveer 27 km
  • Markering: verscheidene.
  • Uit: Hans Jürgen Gorges: Der Europäische Fernwanderweg E8 (1). Via Fernwege.de. ISBN 978-3937304-22-9
  • GPS track