Dremmen – Herzogenrath

Deze etappe volgt de Wurm. We lopen van Dremmen naar Herzogenrath als onderdeel van een meerdaagse. En daarmee is de beschrijving eigenlijk klaar. In het begin is de route iets verlegd ten opzichte van de beschrijving, maar dat is een afsteker. Niet erg. Voor de verandering doet de route ook een aantal dorpjes aan. Die brengen de nodige variatie in deze eigenlijk wat eentonige dag.
We verlaten ons hotel in Dremmen. Het was een opvallend hotel, in die zin dat de eigenaar ook in rotan meubels handelt en zijn hotel ook als toonzaal gebruikt. Voor ons zal dit dan ook het “rotan hotel” blijven.
Start van de etappe bij de brug over de Wurm.
Spoorwegovergang bij Horst.

De route volgt de randen van het dorp. Een volgende keer zou ik door het dorp lopen. Niet omdat er zoveel te beleven is, maar het mooie van het dorp zie je niet. Wel een stukje door de velden.

Ook Randerath wordt aan de buitenkant gepasseerd. Aan het einde een beeldhouwwerk met daarop ook de hoogte boven N.N., wat overeenkomt met het NAP.
Tussen Randerath en Geilenkirchen wordt de Wurm een paar keer overgestoken. Het kasteel zien we alleen door de bomen. Het vreemde bouwwerk is bij Zweibruggen.
Dat het hier eigenlijk om uiterwaarden gaat blijkt uit hoe vlak de velden zijn ten opzichte van de omgeving.
Bij Rimburg een brug over de Wurm die op een originele en effectieve manier afgesloten is. Met uitzicht op het kasteel Rimburg.
Langs het spoor.
Aan het begin van Herzogenrath.

Herzogenrath is een industrieel dorp. Niet mooi.


Hoogteprofiel


Let op de schaalverdeling


Kaart

[flexiblemap src=”http://wandelen.huizederidder.nl/content09/20090823/20090823_E8_Dremmen_Herzogenrath.kmz” width=”400px” height=”400px”]


Gegevens

  • Gelopen: 2009.08.23
  • Afstand: ongeveer 28 km
  • Markering: verscheidene.
  • Uit: Hans Jürgen Gorges: Der Europäische Fernwanderweg E8 (1). Via Fernwege.de. ISBN 978-3937304-22-9
  • GPS track