Hinsbeck – Kaldenkirchen

We lopen deze wandeling als derde dag van een meerdaagse. We hebben overnacht in de jeugdherberg bij Hinsbeck. Die ligt ongeveer op de route. Deze dag een korte etappe. De dag ervoor was (voor ons) zwaar genoeg, daarnaast is er voor ons geen overnachting in Kaldenkirchen en moeten we met de trein naar ons hotel. De korte etappe gaf ook de gelegenheid om de prima Italiaanse IJswinkel naast de kerk te proberen.

Deze etappe voert door het merengebied tussen Hinsbeck en Kaldenkirchen. Daarna gaat het vrij rechtdoor naar Kaldenkirchen.

De Jeugdherberg van Hinsbeck is helemaal nieuw. Mooi gebouw, goede service, aardige mensen. Ze hebben "circus" als thema en er was een kinderweek Circus aan de gang. Veel leven, veel lol.
Hombergen is niet meer dan een straat. In Hombergen naast een Denkmal, ook de Nederlandse markering voor een Regiopad (Rood / Gele markering).

De meren zijn een mooie afwisseling in de wandeling.

Na de meren het natuurgebied rond Baerlo.

We zitten nog goed. De E8 volgt de route van de X1.

Niet alle landbouw is even modern. Ook niet in voormalig West-Duitsland.

Wij eindigen op een terras aan de voet van de kerk en nemen de trein voor de overnachting.


Hoogteprofiel


Let op de schaalverdeling


Kaart

[flexiblemap src=”http://wandelen.huizederidder.nl/content09/20090720/20090720_E8_Hinsbeck_Kaldenkirchen.kmz” width=”400px” height=”400px”]


Gegevens

  • Gelopen: 2009.07.20
  • Afstand: ongeveer 12 km
  • Markering: verscheidene.
  • Uit: Hans Jürgen Gorges: Der Europäische Fernwanderweg E8 (1). Via Fernwege.de. ISBN 978-3937304-22-9
  • GPS track