Rheinbach – Villiprot

Deze vierde dag begint met regen. We vertrekken uit Rheinbach met de regenjas alvast aan. We lopen een paar minuten en het gaat echt gieten. Gelukkig duurde dat maar een half uurtje. De wandeling gaat door landbouwgebied en loopt vervolgend door naar het Kottenfrost, een aangelegd bos.

Omdat wij een collega van Liesbeth bezoeken, stoppen we met de E8 in Villiprott.

De tekst waarschuwt vervolgens voor een tunneltje onder de B266 door: 1,50m zou die zijn. Dat klopt niet helemaal: Liesbeth kan er staan en die is langer. Voor mij is het wel bukken. Na het tunneltje een pad langs een industrieterrein, naar het volgende tunneltje. Deze gaat onder de A61 door. Ook hier weer de beek als extra aanmoediging om voorzichtig te zijn. De oversteek is 3 steentjes breed.
Nu we Rheinbach uit zijn en terugkijken zien we dat we de Eifel echt achter ons gelaten hebben. De dorpen volgen elkaar op. En tussen de velden door betekent ook af en toe in de berm voor een trekker. Een gebaar dat door de boeren erg op prijs gesteld wordt.
Het Wasserschloss bij Lüftelberg. Je mag er niet in, maar het ligt er mooi.

De watermolen naast de ingang van het kasteel. Het wiel is van 2009.

De St Petruskerk in Lüftelberg. Opvallend is dat deze in felle kleuren geschilderd is. Schijnt vroeger gebruik geweest te zijn. Ik vind het wel wat hebben.

Aan het begin van het Kottenfrost een onverwachte hindernis. Duurde even voordat wij duidelijk hadden wat er moest gebeuren: knop drukken, "hallo" zeggen. Wachten tot de bomen opengaan, oversteken, knop drukken, weer "hallo" zeggen en dan kan je door.
In het Kottenfrost nieuwe borden. Dat het nummer (10) en het teken niet tegelijk in één vakje horen was de maker niet duidelijk.

De radiotoren voor Bonn en omstreken.

Onderdoorgang bij de A565. Deze is hoog genoeg. En dat het om de E8 gaat, kan je er gewoon bijschrijven.

Jachthuis in het Kottenfrost. Sinds 1730 ofzo.

Langs de Communicationsweg: een boom van meer dan 350 jaar oud. Pas als je er naast gaat staan, zie je dat het wel een boom van enige omvang is.

Parkeerplaats voor wandelaars aan de rand van het bos en de rand van het dorp. Hier eindigt voor ons de etappe.


Hoogteprofiel


Let op de schaalverdeling


Kaart

[flexiblemap src=”http://wandelen.huizederidder.nl/content10/20100805/20100805_E8_Rheinbach_-_Villip.kmz” width=”400px” height=”400px”]


Gegevens wandeling:

  • Gelopen: 2010.08.05
  • Afstand: ongeveer 14 km
  • Markering: verscheidene.
  • Uit: Hans Jürgen Gorges: Der Europäische Fernwanderweg E8 (1). Via Fernwege.de. ISBN 978-3937304-22-9
  • GPS track