Simonskall – Heimbach

We lopen deze etappe als laatste dag van een wandelweekend. De etappe is daarom niet zo lang, we moeten nog naar huis toe. Uit de beschrijving en het profiel maken we op dat we het zwaarste in het begin van de dag hebben, daarna is het redelijk vlak, uitlopen tot aan Heimbach, waar onze auto staat.

De voorspelling was een dag met veel zon en meer dan 25 graden. Voor ons is het dan prettig om veel door bossen te lopen. Dat klopte redelijk.

Hotel Am Wiesengrund, ons overnachtingsadres.
De bossen door: omhoog en daarna nog veder omhoog. Af en toe een redelijk vlak stuk.
Voor Schmidt, aan de bosrand, het toppunt van de E8 tot nu toe wat betreft hutten: deze hut is echt van alle gemakken voorzien!
Schmidt is niet een heel mooi dorp. Wat wel bijzonder is, is de kerk. Daar ligt een enorm aantal zonnepanelen op het dak. Op één van de muren de meters die laten zien wat de opbrengst is. Daarnaast het ecologisch verantwoorde betoog van de kerkgemeente waarom zij dit verantwoord vinden. Mooi of niet, het verhaal klopt.
Na Schmidt weer omhoog, naar het uitzicht over het stuwmeer van de Rursperre.
In de afdaling plots de ingang van een soldatenschuilplaats. Een herinnering aan de 1e en 2e wereldoorlog die in de Eifel diepe sporen hebben getrokken.
Op de Rursperre is pleziervaart. De stijgers zijn drijvend. De sperre zelf is een lange rechte dijk.Na de monding een electriciteitscentrale uit het begin van de vorige eeuw. Een en al Jugendstil. Erg mooi. Eigenlijk de stop waard om de rondleiding te doen.Het pad langs de uitloop van de Rurtalsperre. Je kan geen kant op, maar toch een markering.Daarna naar Heimbach. Eerst met uitzicht op het kasteel, daarna de oude brug.


Hoogteprofiel


Let op de schaalverdeling


Kaart

[flexiblemap src=”http://wandelen.huizederidder.nl/content10/20100627/20100627_E8_Simonskall_Heimbach.kmz” width=”400px” height=”400px”]


Gegevens wandeling:

  • Gelopen: 2010.06.27
  • Afstand: ongeveer 16 km
  • Markering: verscheidene.
  • Uit: Hans Jürgen Gorges: Der Europäische Fernwanderweg E8 (1). Via Fernwege.de. ISBN 978-3937304-22-9
  • GPS track