Wyler – Kleve

a Wyler volgt de route de weg naar Kranenburg. Zoveel mogelijk over een oude weg parallel aan de nieuwe provinciale weg, maar dat lukt niet overal. Na Krangenburg om en door de bossen van het gebied dat het Reichswald heet.

Kleve wordt zoveel mogelijk door de bossen en parken benaderd. Wij lopen uiteindelijk in het laatste park verkeerd, hetgeen een klimmetje scheelt. We eindigen in de binnenstad van Kleve.

Voorbij Kranenburg kijken we nog even terug. De kerktoren steekt er ruim bovenuit. Aan de voet van de toren een monument voor de soldaten uit WO1 en WO2.

Bosweg in het Reichswald. Productiebos, maar afwisselend en voldoende plek om even te zitten op zo’n stapel boomstammen. Uitzichtstoren aan de Köningsallee, Kleve. Aan de voet zit een Italiaans restaurant dat prima schijn te zijn.

Afstand: ongeveer 21 km

Horeca: Wyler, Kranenburg, Kleve.

Markering: diverse lokale markeringen en E8.

Uit: Hans Jürgen Gorges: Der Europäische Fernwanderweg E8 (1). Via Fernwege.de. ISBN 978-3937304-22-9

GPS track

 

We lopen deze wandeling als tweede dag van een vijfdaagse. Op deze dag sluiten we het Lingepad af en gaan verder met het Europese wandelroute E8. Het Lingepad eindigt bij een bushalte in Wyler, daar begint voor ons dus de E8.

N

Deze twee bushaltes zijn het eindpunt van het Lingepad. De overdekte bushalte is voor de bus verder Duitsland in, de ander is voor de bus terug naar Nijmegen.
De Alte Heerweg. Parallel aan de drukke provinciale weg. Net Nederland.

Hoogteprofiel
Let op de schaalverdeling

 


 

Kaart

 

[flexiblemap src=”http://wandelen.huizederidder.nl/content08/20080722/20080722_E8_Wyler_Kleve.kmz” width=”400px” height=”400px”]

Gegevens wandeling: