Utrecht Zuilen – Utrecht Ledig Erf

Dit stuk van het Utrechtpad loopt bushalte bij de Muinck Keizer Brug in Zuilen naar het beginpunt bij het Ledig Erf aan de zuidkant van de Utrechtse binnenstad.
De etappe start aan de voet van de Muinck Keizer Brug. Daar het pad langs de Vecht richting de stad.
Naast Jachtwerf de Klop blijkt een woonhuis te staan. Het paadje loopt er netjes omheen. De werf staat nu middenin een woonwijk. Maar wie was er het eerst?!!
Reiger op een lantaarnpaal aan de overkant van de Vecht.
Aan de voet van de Marnixbrug staat een schoolgebouw in de bouwstijl van de Amsterdamse school. Het heeft hele mooie details. Nu nog het onderhoud dat er bijhoort.
De "nieuwe" Rode Brug. Alleen het oude brugwachtershuisje links laat nog zien in welke steil de oude brug was. Deze mag er ook zijn.
Bij de Lauwerecht (vroeger een zelfstandige gemeente), is er al zicht op de Domtoren.
Molen "Rijn en Zon" domineert nog steeds het stadgezicht rond de Adelaarstraat. Hoewel: in de omgeving wordt steeds meer hoogbouw gedaan. Links IJssalon Il Mulino. Eén van de beste Italiaanse ijsmakers van Nederland.
Beeld van Nijntje (Niffy) aan de Asch van Wijkskade hoek Oude Gracht. Het beeld is zo plat als de tekeningen van Nijntje.
Stadskasteel Oudaen aan de Oude gracht.

Eén van de eerste wolkenkrabbers in het centrum van Utrecht. Langzamerhand krijgt de Neudeflat ook aanhang, maar altijd verguisd geweest.

De Domtoren.


KaartGegevens

  • Gelopen: 2010.01.01
  • Afstand: ongeveer 6km
  • Markering: Geel rode strepen, meestal is de markering slecht.
  • Uit: Utrechtpad
    ISBN10: 90-7061-80-X
    ISBN13: 9789070601935
  • Praktisch: Beginpunt: GVU Bushalte Munck Keizer Brug. Eindpunt: Ledig Erf.
  • GPS-Track.