Maarn – Darthuizen

Deze wandeling volgt het Trekvogelpad. Deze etappe loopt van Station Maarn naar Darthuizen, een buurtschap bij de Langbroekerwetering. Beschreven op kaart 27, 28 en 29 van het boekje van het Trekvogelpad.
We lopen deze etappe samen met Petra.
Station Maarn verdient nauwelijks deze naam. De spoordijk torent boven het dorp uit en de trap naar beneden is met wandelschoenen vreselijk steil. Het dorp is leuk om te zien. Langs het dorpshuis, vele markante huizen uit de jaren 50, en dan via achteraf-paadjes het dorp uit.
Eenmaal het dorp Maarn uit, komen we in de loofbossen van dit deel van de Heuvelrug.
Petra en Liesbeth.
Het bos eindigt met het dorp Doorn. In het zonnetje op het plein nemen we de tijd om te lunchen.
Langs Huis Doorn en dan kom je in tussen de weilanden rond Langbroek uit. Het leuke is dat je dan ook echt kunt zien dat de Heuvelrug een heuvelrug is: hij steekt boven de horizon uit.De Pittesteeg is een zandpad van Doorn naar de Gooyerdijk.
Aan het einde van de Rhodesteinselaan moet je door een bosje om uiteindelijk op de Langbroekerdijk uit de komen. Naast de kruising staat een Acer mooi te wezen.
De Langbroekerdijk is eigenlijk niet zo’n leuk stuk om te lopen. Wel mooi, maar te druk met fietsers en auto’s om comfortabel te kunnen lopen. Het dorp heeft gelukkig een trottoir. De kerk is het centrum.
Een korte omweg voert langs Walenburg (maar gesloten) en om Sandeburg heen. Het ligt verder van de weg af, maar het is een hele omweg voor zo’n klein stukje onverhard lopen.
Op de Langbroekerdijk is dit het uitzicht op de bosrand tegenover Sandenburg.
Het poortje bij Groenesteyn markeert de ingang naar de Groenesteynse Steeg. Die brengt ons weer terug naar de Gooyerdijk en naar de Zandweg. De asfaltweg hiervoor is nogal vervelend: veel auto’s die allemaal te hard (lijken te) gaan.
Op de kruising tussen de Zandweg en de Darthuizerweg staat een brievenbus. Deze markeert voor ons het buurtschap Darthuizen het eindpunt van de wandeling. We nemen nu de Darthuizerweg en lopen tot aan de provinciale weg N225. Daar kunnen we een bus pakken die min of meer bij ons voor de deur stopt.


[flexiblemap src=”http://wandelen.huizederidder.nl/content/20031014/20031014_Trekvogelpad_Maarn_Darthuizen.kmz” width=”400px” height=”400px”]


 • Gelopen: 2003.10.14
 • Afstand: ongeveer 19km
 • Markering: wit – rode markering.
 • Horeca: Maarn, Doorn, Langbroek.
 • GPS track
 • Kaarten: 27, 28 en 29 uit gids.
 • Uit: Trekvogelpad.
  ISBN10: 9070601826
  ISBN13: 9789070601829
 • Praktisch: Met de trein naar Station Maarn en met de bus van Darthuizen naar Utrecht CS.