Biltse Rading – Slotlaan

Deze wandeling brengt je langs de voormalige oostgrens van de stad Utrecht. Wij lopen van Zuid naar Noord, van de Slotlaan in het zuiden naar Fort de Bilt aan de Noordelijke kant van Utrecht. Het boekje is beschreven van Noord naar Zuid. Op deze pagina vind je de volgorde uit het boekje.
De Biltse Rading is een uitvalsweg voor auto's. Vanaf de Kardinaal de Jongweg loop je naar het viaduct van de A28, daar rechtsaf het park in. Het loopt om de Camping Berekuil heen, onder de snelweg naar het kantorenpark Rijnsweerd. Na de opvallende verschijning van het Fortis kantoor duik je onder de binnenring van Utrecht, de Waterlinieweg door en kom je langs een water de stad in.
Rond het Wilhelminapark vind je de mooiste details in de luxe woningen en kantoren.

Langs de Kromhoutkazerne en vervolgens loop je langs de Kromme Rijn.

Wij pakken vervolgens een stukje van de rondwandeling en lopen langs de Lunetten.

Langs de Weg tot de Wetenschap is er net een Natuurontwikkelingsproject afgerond, dus de vijver is nog leeg en het pad nog schoon. In het zonnetje ziet het er uit alsof het er al jaren ligt.

Uiteindelijk komen we bij ons eindpunt, de bushalte aan de Slotlaan.


Kaart

[flexiblemap src=”http://wandelen.huizederidder.nl/content/20061015/20061015_Waterliniepad_Slotlaan_Biltse_Rading2.kmz” width=”400px” height=”400px”]


Gegevens

  • Route: Utrecht / Biltse Rading naar Utrecht / Slotlaan.
  • Lengte: 6,4 km
  • Gelopen op 2006.10.15
  • Beschreven in de gids van het waterliniepad ISBN 9071068617
  • Parkeren Biltse Rading: niet. Parkeren Slotlaan: langs de weg. Bus: Biltse Rading halte aldaar of Kardinaal de Jongweg. Slotlaan: GVU Lijn 8.
  • GPS route