Alfriston

Deze rondwandeling gaat over een mooi deel van de South Downs. Heuvels, akkers, bossages, kleine paadjes en interessante zaken onderweg. Wat wil je nog meer. De start is in Alfriston, door de vallei met weilanden, bruggetje over de Cuckmere River. In de verte het White Horse te zien. De wegen zijn diep en om op de akkers te kijken moet je eerst de helling naast de weg op en dan nog een hekje over. Om de Long Man te zien, moeten we naar het noorden kijken.

De uit zijn krachten gegroeide scheermessen zijn zwaar genoeg voor het hek. Omdat je vanaf de bovenkant de Long Man ziet, duurt het even voordat je het echt goed ziet. Op afstand is hij het beste te zien. Dit pad loopt door de weilanden heen en geeft zicht op de heuvels van de South Downs. We lopen naar beneden en naar Wilmington Church. Het glazen ram gaat over Linnaeus. Daarna verder tussen de akkers door. De huizen nestelen zich tussen de velden.

Aan het begin van het dorp Jevington een bijzonder draaihek. Ook hier staat de deur van de kerk open. In het weiland zit een vos. In het bos bij Jevington bloeit de look. Het ruikt er dus erg naar uien.

Deze wandeling is ongeveer ongeveer 13 km. De track van de wandeling vind je hier