Almbachklamm

Deze dag weer een klamm (kloof / gorge). Omdat de voeten nog niet helemaal hersteld zijn andere schoenen en andere sokken, en het zou niet warm worden.
Bij de start merken we hoe druk het hier is: parkeerplaats bijna vol. Daarna in de rij voor een kaartje voor de klamm (mondkapje verplicht).
De Almbachklamm is tot 1963 gebruikt om boomstammen naar het dal te transporteren. Hout dat gebruikt werd om het zout uit de pekeloplossing te krijgen.
De toeristische voorzieningen, de bruggetjes en loopplanken, zijn er al sinds 1890 maar dat maakt het niet minder spectaculair.
Het is behoorlijk druk in de kloof. Halverwege is er een afslag, dat scheelt al. En op 2/3 een hoge waterval. Daarna wordt het echt rustig. De terugweg, deels verder omhoog door de kloof en deels bovenlangs hebben we min of meer voor onszelf. Na het kerkje van Ettenberg gaat het hard naar beneden. Bijna helemaal voorzien van treden.
 

Deze wandeling is ongeveer 8km en komt uit het gidsje van Rother, Berchtesgaden. De route die wij gelopen hebben vind je hier.