Baarn – Hollandsche Rading

Dit stuk van het Utrechtpad loopt van station Baarn naar station Hollandse Rading. Goed te doen met het openbaar vervoer dus. We starten rond lunchtijd op station Baarn. Het pad loopt vervolgens met wat omwegen naar de zichtlijn van Paleis Soestdijk. Na het paleis een stukje provinciale weg, even oversteken en dan de bossen weer door. Langs de zandverstuiving lopen we verkeerd, we gaan aan de zuidkant erlangs in plaats van langs de noordkant. Maakt uiteindelijk niet veel uit, maar zo lopen we wel lekker in de zon.

Op het Pluismeer ligt ijs. In de aanloop komen we een clubje jongelui tegen met volle bepakking en een stripkaart (een vorm van routekaart). Of we al anderen tegengekomen waren. Nee. Later komen we hun concurrentie tegen. Toch maar niks gezegd.

Aan het einde volgen we de route tot over de snelweg en het spoor. Daar haken we af en lopen langs het spoor naar het station.

Deze wandeling is ongeveer 13km en is geel-rood gemarkeerd. Voor de actuele route kijk je op Wandelnet.nl. De track van de route die wij gelopen hebben vind je hier