Bad Tabarz

We hebben twee routes in de buurt van Bad Tabarz samengevoegd en weer opgesplitst. We starten bij het zwembad annex wellnescentrum van Bad Tabarz, lopen door het dorp en dan de bossen in de omgeving in. De huizen en de borden maken duidelijk dat dit al lang een chique badplaats is. Het dorp uit, lopen we naar de kruising op de Neurer weg. Daar pauzeren we in een hutje omdat het langzaam een beetje begint te druppelen. Bij een volgende hut duikt de route een dal in. Daar is een boom niet dwars over het pad, maar in de lengte over het pad gevallen. Er is nog niks aan gedaan. Veel klauteren dus. Vervolgens lopen wel langzaam naar beneden, langs een serie beekjes en grote panden van bedrijfschappen die hier scholingsinstituten hebben. Ziet er allemaal prachtig uit. Bij het dorp Ibenhain nemen we een weg door een buitenwijk, langs een groot scholencomplex waar menig Nederlandse school jaloers op is.
Het dorp uit lopen we weer omhoog. Helaas is de route niet heel helder en pakken we een verkeerde afslag. Dus weer naar beneden en dan omhoog langs de juiste route. Eenmaal boven loopt het vlot naar beneden, het laatste stukje voor Bad Tabarz over een zeer smal paadje overal tussendoor.

Deze wandeling is samengesteld uit twee wandelingen afkomstig van Alltrails en is ongeveer 14km lang. De track die wij liepen vind je hier.