Brilon Wald – Willingen (Upland)

We pakken de Rothaarsteig op waar we gebleven zijn. In Brilon-Wald. We parkeren in Willingen en gaan dan met de trein naar Brilon-Wald terug. We willen natuurlijk de route weer oppakken waar we gebleven zijn, maar bosbouwers belemmeren de weg. Nee, we kunnen er echt niet door. Wat volgt is een klim over een pad dat in het niks eindigt langs een stroompje. Boven gekomen hebben we de route gelukkig snel weer gevonden.

We verlaten het station langs de provinciale weg. Het station wordt verbouwd, maar er is nog meer verlaten industrie. In het bos moeten we de eigen route zoeken. Dan is het fijn wanneer je bovenop de heuvel weer een richtingwijzer ziet staan. Onderweg passeren we rotspartijen die gebruikt worden voor bergklimmen. Vandaag is het er erg stil. Maar het ziet er wel imposant uit.

Bij een parkeerplaats staat de zogenaamde Feuereiche, een kunstwerk. Verderop zicht op Bruchausen. We lopen er bovenlangs. Daarna door bospercelen die duidelijk opnieuw aangeplant zijn. Het is er kaal en leeg. We verlaten de Rothaarsteig bij de Richtplatz en lopen via een vakantiewijk van Willingen, met uitzicht over Willingen zelf naar het station waar de auto staat.

Deze etappe van de Rothaarsteig is ongeveer 14km. De track van de wandeling die wij gelopen hebben vind je hier.