Colorado Provencal

Bij Rustrel ligt het “Colorado van de Provence”, een indrukwekkende verzameling krijtrotsen in een bonte kleurenverzameling. Omdat we een niet al te inspannende dag willen hebben stellen we onze wandeling samen uit twee bronnen: van een internetsite en van een Rother Wandelgids.

De wandeling begint met om het gebied heen te lopen. Het slotstuk is door de gekleurde rotsen. Vanaf de parkeerplaats gaat het door de bossen omhoog. Op het eerste uitzichtpunt kleuren van geel en wit in de kalksteen. Vooral de steen die in de zon ligt, is redelijk uitgebleekt. Het blijkt een afleiding: we gaan verder omhoog door het bos. Eenmaal boven is het een wandeling over de rand van een heuvelrug. Met uitzicht op witte rotsen. En oker rotsen.

Bij het afdalen worden de rotsen rood en alle tinten geel. Beneden gekomen gaan we terug naar het startpunt. We hebben een grote omtrekkende beweging om het gebied gemaakt gemaakt en gaan nu het gebied zelf in. Het gebied zelf is vrij toegankelijk. Het is er erg druk. De kleuren zijn mooi om te zien, maar we kunnen er vanwege de vele paadjes en de klunzige kaart, niet goed de weg vinden. Wat we nog wel zien is inderdaad de moeite waard.

Deze wandeling is ongeveer 11km lang. De track van de wandeling vind je hier.