Dalheim – Dremmen

We lopen deze dag van Dalheim naar Dremmen als onderdeel van een meerdaagse. We zijn met de treintaxi naar Vlodrop-station gegaan en zijn lopend de grens overgegaan. De wandeling start eigenlijk voorbij de Dalheimer Mühle, een uitspanning bijna op de grens. Daarna gaat het weer de bossen in. De markering maakt het internationale karakter van dit traject weer duidelijk. De route volgt de X1 tot Aachen (Aken).

Een deel van de wandeling gaat over een oude spoordijk. Afgezien van het bruggetje dat weggehaald is (even naar beneden en weer omhoog dus), is het grappig lopen. De nieuwe route gaat langs Haus Wildenrath, een Naturlehrcentrum. Leuke omweg maar niet waar we op gerekend hadden. We zijn dan ook kwijt waar we in het routeboekje zijn, totdat we bij Kapel “Birgelener Pützchen” zijn. Daarna is het weer volgens de route naar Wassenberg. Het Kasteel Wassenberg maakt duidelijk we er zijn. Na Wassenberg gaat de route het open veld in. Eerst over de weg naar de Rur en dan, na een overstap bij een stuw, langs de Wurm. Langs de Wurm wordt duidelijk dat het hier om een industrieregio gaat. De wandeling is zorgvuldig door bos & natuur uitgezet, maar eigenlijk zijn dat de pareltjes.

We eindigen bij Dremmen.

Deze etappe is langer dan we gepland hadden. Het plan was 23 km, maar het bleek een uur, ongeveer 4 km langer te zijn. De route was verlegd (t.o.v. het boekje). Deze etappe van de E8 is dus ongeveer 27 km. De track van de route die wij gelopen hebben vind je hier.