De Loet – Schoonhoven

Deze dag lopen we weer een etappe van het Grote Rivierenpad. We pakken de wandeling op bij De Loet. De bushalte bij De Loet is min of meer in het niks. De Loet blijkt een recreatiegebied te zijn met bijpassende uitspanning. Het is niet bijzonder mooi weer en het is dus stil. Lange rechte wegen, woonhuizen verscholen tussen wilgen en riet, daarna vaarten, tochten en sloten. Dit is een poldergebied. Volgens de GPS lopen we 4 à 5 meter onder zeeniveau. Veel klassieke boerderijen die hoog opgebouwd zijn. De dubbele banden aan de trekker laten zien dat de grond niet veel draagkracht heeft. Een enkel modern huis valt dan extra op. Langs de Lek wordt gewerkt aan het op hoogte brengen van de dijken. De dijk bij Ammerstol is al op Deltahoogte gebracht. Ook deze boerderij ligt nu bijna in de dijk. Onderweg veel gelegenheid om de voorraden aan te vullen.

Er is scheepvaart op de Lek. Niet alleen beroepsvaart, maar ook klassieke schepen. Schoonhoven kondigt zich aan met de opvallende toren. Het stadje heeft een kleine kolk als haven. In de stad herinnering aan de plateelfabriek Schoonhoven.

Deze etappe van het Grote Rivierenpad is ongeveer 18km. De meest actuele informatie vind je op wandelnet.nl. De wandeling die wij liepen vind je hier.