Detmold – Horn

We verlaten op de derde wandeldag Detmold met een lichte motregen. In de loop van de ochtend wisselt die wat, maar per saldo regenen we toch behoorlijk nat. Daarna trekt het open en lopen we door de bossen naar Horn.

Het eerste deel van deze etappe is natuurlijk de aanlooproute naar de hoofdroute. Langs het Kanal Detmold uit en dan langzaam omhoog. Dat het Hermannsdenkmal al een poosje een attractie is, blijkt uit de oudere richtingaanwijzers. Bij het Denkmal regent het, we besluiten te gaan voor koffie en taart. Na de regen een rondje rond het Denkmal en dan weer door de bossen richting de Externsteine. Dat blijkt een uitloper van een stadspark te zijn met navenante drukte. We laten het voor wat het is, de volgende dag komen we hier weer langs.

We verblijven in Hotel Sportsbar. Een eenvoudig hotel. De Sportsbar is de plek om te zijn als er gevoetbald wordt. Grote schermen, veel mensen en een rondje wanneer de favoriete club scoort.

Deze etappe van de Hermannsweg is, met aan- en aflooproute ongeveer 18km en is gemarkeerd met de H. De meest actuele route vind je op de site van de Hermannshöhe. De track van onze wandeling vind je hier.