Dichtelbach – Stromberg

Met een overnachting ver van de hoofdroute af, doen we vandaag op de route maar een klein stukje, terwijl we toch iets meer dan 20 km afleggen. De wandeling begint relatief hoog, mooie uitzichten en veel bos, om daarna af te dalen en dan meer landbouw. Ook leuk. De afwisseling komt in de Steckeschlääfer Klamm. Geen flauw idee wat dat kan zijn. Het blijkt een kloof te zijn die we omhoog lopen. Boomstronken zijn bewerkt tot grappige of enge gezichten.

Het is een prachtige dag: blauwe lucht achter het kerkje van Dinkelbach. Door de bossen, omhoog en af en toe wat omlaag, richting de Ohligsberg (607m). Vlak bij de top een uitzichttoren. Tussen de bosbouwpercelen door. Dan kan je dus door het open veld lopen. Ondanks de afstand tot de Rijn, is die af en toe nog zichtbaar.

We komen onderweg niet veel mensen tegen. Die we tegenkomen zijn aan het werk.

Onderweg wordt ook Warmsroth aangedaan. De eindeloze bossen zijn leuk, maar de afwisseling is leuker. Dus af en toe een dorpje, hoe suf ook, is een welkome afwisseling.

We zijn laat in de middag in Stromberg. Wanneer we ons melden bij de B&B is de gastvrouw afwezig en ze maakt geen aanstalten om de deur open te doen. Na een uurtje wachten besluiten we alternatief onderdak te zoeken. Hotel Goldenfels, het is niet bijzonder, maar de douche is warm en we kunnen meteen terecht. Later belde mevrouw van de B&B, waar we bleven. Tja.

Deze dag hebben we 21 km afgelegd. De aanlooproute zorgde voor extra kilometers. De track van de wandeling vind je hier.