Elpermeer – Hooghalen

De laatste dag van drie dagen wandelen in de voorjaarsvakantie. Het weer is minder uitbundig, maar voor de tijd van het jaar nog prima. De start bij het Elpermeer is mistig en frisjes. Door het bos, waar weer op grote schaal onderhoud gepleegd is. De nadering van de radiotelescopen wordt duidelijk met het verbodsbord over mobiele telefoons. Daarna is het nog een stukje. Vlakbij de uitkijktoren over het natuurgebied.

Het is een historische wandeling: door het kamp Westerbork. We komen het kamp binnen bij het herdenkingsmonument en lopen dan het terrein over. Ook vanaf het kampterrein zijn de radiotelescopen goed zichtbaar. Aan het einde van het kampterrein de woning van de opzichter. Nu in een glazen kas om de kwetsbare houten constructie te beschermen.

Het pad van het kamp naar Hooghalen gaat over de voormalige spoorbaan. Bielzen, rechtop in de grond, herinneren daar aan.

Deze etappe van het Drenthepad is ongeveer 13km en is geel-rood gemarkeerd. De meest actuele route vind je op Wandelnet.nl. De door ons gelopen route vind je hier.