Engbertsdijksvenen

We hebben vanuit onze vakantiewoning een wandeling uitgezet door het veengebied dichtbij. Het blijkt het veengebied te zijn met het laatste stukje hoogveen dat de ontginning gemist heeft. De start gaat langs de provinciale weg naar Westerhaar-Vriezenveensewijk. Een niet zo inspirerend stuk door wat wij zien als een niet zo inspirerend dorp.

Het dorp uit, de provinciale weg onder door en dan langs het Geestersche Stroomkanaal. Kaal landschap, gelukkig hebben we de zon mee en is het aangenaam lopen. Bij de Paterswal gaan het het natuurgebied in over de Krikkendijk. Het is een groot gebied, maar er lopen maar weinig wegen door. De wegen die er wel zijn, zijn voor een deel behoorlijk nat. Af en toe is er een stukje weg met zand als ondergrond.

Borden onderweg vertellen over het langjarig herstel, het afplaggen van de heide, het verhogen van het waterpeil enzovoort. Bij de vogelkijkhut de Pluus is het redelijk druk, er is een parkeerplaats dichtbij. Bij de provinciale weg naar Kloosterhaar lopen wij weer terug naar Sibculo, maar wel via een wandelroute.

Deze route maakt gebruik van het wandelpaaltjesnetwerk van het Vechtdal. Deze route is ongeveer 16km. De track vind je hier.