Gerven

Deze Trage Tocht gaat door het gebied ten oosten van Putten. Een gebied dat door een landeigenaar die niet van vernieuwing hield, nog in oude staat is: houtwallen, bosjes, kleine akkers, zandwegen. Mooi wandelen.

De start is al goed: de (kleine) parkeerplaats is vol. Met wat zoeken kom ik uit op de parkeerplaats bij de kerk van Huinen. Daar is plek zat. Een paar meter verder is de parkeerplaats van het dorpshuis, daar is de start van het Klompenpad. Die bij de kerk zal op zondag wel vol zijn.

Daarna volgt de wandeling over bospaadjes, boswegen, landbouwwegen, klinkerstraatjes, asfalt en vooral veel zandwegen. En blijkt dit gebied toch een industrieel landschap te zijn: veel bebouwing, grote en kleine boerderijen en veel landbouwverkeer. Het is een zonnige dag en binnenkort gaat het regenen: er wordt volop gier uitgereden. Op de soms wat saaie lange rechte wegen is dus steeds genoeg te zien.

Deze (aangepaste) Trage Tocht is ongeveer 19km. De meest actuele versie van deze tocht vind je op Wandelzoekpagina.nl. Vanwege de aan- en aflooproute naar Huinen komt bij de originele lengte van 16 km ongeveer 3km. De track van de wandeling die ik gelopen heb, vind je hier.