Gordes

Deze wandeling start in Gordes, loopt door de bebouwing de berg op naar de oude nederzetting Village des Bories. Daar hebben we uitgebreid de tijd genomen om het oude dorp te verkennen. Daarna nog een wandeling door de heuvels. Na de grot, in een dal, een steil stuk omhoog om weer bij de bebouwde kom te komen.

Gordes is een stadje op een top van een heuvel. Krap. We parkeren in de stad en lopen via een smalle weg een dal over naar de volgende heuvel. Geeft een prachtig zicht op Gordes. De weg richting de loopt tussen de hoge muren door: grote huizen, je ziet er niet veel van.

Het museumdorp van Les Bories is een verlaten dorp waar alle huizen en schuren van gestapelde stenen zijn. Na het museum lopen we langzaam een dal in. Halverwege een grot. Uiteindelijk moeten we het dal uit. Na wat gezoek kiezen we een pad dat er redelijk uit ziet omhoog. Dat blijkt aan het einde behoorlijk steil. Niet zo erg, als de stenen niet zo los zouden liggen. Geen ontspannen klim dus. En wanneer je dan achterom kijkt zie je dat het inderdaad behoorlijk recht omhoog gaat. Boven gekomen staan we weer op de provinciale weg naar Gordes. Gordes kondigt zich eenvoudig aan met de kenmerkende kerk.

Deze wandeling is ongeveer 9 km. De track van de wandeling vind je hier.