GR42, Les Crox

We lopen vanaf de camping waar we verblijven een stuk van de GR42 die ongeveer bij de voordeur langsloopt. De vorige dag zijn we bij de brug omhoog gegaan, nu gaan we eerst de brug over en lopen dan de GR42 naar het zuiden. We moeten in ieder geval het dal uit. Boven ook, niet onverwacht, weer een kruis langs de weg.  Er is ook een mooi uitzicht over de rivier de Doux.

Bovengekomen zicht over de directe omgeving. De brug over de Duzon draagt bij aan het landschap. We lopen toch echt door een gebergte getuige de grote stenen langs de weg. Boven kunnen we meer om ons heen kijken. Er staan bovenop ook huizen, soms in gebruik en heel, maar soms ook op instorten. Wanneer er wat op instorten staat neemt de natuur het over. Het pad naar beneden gaat behoorlijk recht naar beneden. Op de weg door het dal hebben we zicht op de heuvels die boven de camping uit komen. De markering is heel divers.

De terugweg is zelf uitgezet op de op de kaart aangegeven wandelpaden. Alleen de terugweg langs de rivier is wat vervelend: we besluiten het leed te verkorten door de snelste weg te nemen, namelijk die langs de autoweg.

Deze wandeling is ongeveer 16 km. In zuidelijke richting volgen we de GR42. De route die wij gelopen hebben vind je hier