Hahn – Simonskall

We lopen een weekend weer de E8, mogelijk omdat we nog steeds in de stadsregio Aken zijn en daarbinnen het openbaar vervoer zo goed is. We starten in Hahn, een klein dorpje, en lopen naar het hotel in Simonskall, ook een klein dorpje. Voor ons een lange etappe van ongeveer 22 km.

We hebben overnacht in Aken en laten ons door de bus afzetten bij de kerk in Hahn. Omhoog het dorp uit en dan direct de bosbouwgebieden in. Dus wat op de kaart als bos aangegeven is, blijkt een kale akker met kleine boompjes te zijn. Tussen de percelen een herdenkingssteen. Dan bedenken we maar dat elke Duitse militair ouders had die erg van hem hielden.

Hoe mooi het gebied ook is, het blijft bewoond en gebruikt gebied. We lopen door Mulartshütte en dan verder de noordelijke rand van de Eifel langs. Het bos en velden wisselen elkaar af. Dat het bosbouw-gebied is blijkt ook uit de lange, lange, rechte wegen. Loopt wel lekker door!

Bij de Kalltalsperre twee stukken machinerie die laten wat zien van de werking en de omvang van het project. Dit is een afsluiter aan de voet van de dam. De dam zelf lijkt een kleintje.

We lopen al een poosje de markeringen van de Eifelsteig. Dan is het mooi dat je merkt dat je echt de Eifel in loopt. De tekst in de gids was zoiets als: bij het Maria-beeldje links. Dan moet je wel goed opletten als het ver boven je hoofd is. Dan is de wegwijzer op de heuvel naar het dorp waar ons hotel is een stuk duidelijker. We zien het, diep in het dal liggen.

Deze etappe van de E8 is ongeveer 22 km. De route die wij liepen vind je hier.