Hahnenkleeklippen en de Oderteich

Het zou een hete, zonnige dag worden. Dus kiezen wij voor een wandeling door de bossen. Het startpunt kennen we, de Koningskrug, maar het doel is deze keer de Oderteich, een stuwmeer in de Oder. Vanaf het startpunt lange rechte boswegen. Het is tenslotte ook bosbouw-gebied. De eerste attractie zijn de Hahnekleeklippe (780m), een grote rotsformatie. Bovenop is er mooi uitzicht. We vervolgen onze weg naar de Oderteich, onderweg oude en nieuwe markeringen in het bos. Een lange weg naar beneden komt uit bij Waldgasthaus Rinderstall.

De Oder is hier een klein riviertje. Het smalle riviertje heeft wel een enorm diep dal uitgesleten dat we naar boven lopen. Boven gekomen de dam van de Oderteich. Op de warme dag wordt er lekker gezwommen. Dat de overstort helemaal begroeid is, laat zien dat het stuwmeer de afgelopen tijd niet vol gestaan heeft. Wij pakken weer een lange, min of meer rechte weg, langzaam afdalend naar het begin.

Deze wandeling is ongeveer 18 km. De wandeling komt uit de Rother Wanderführer Harz en is nummer wandeling 28. De track van de wandeling die wij gelopen hebben vind je hier