Hilders

Deze wandeling, startend in het dorpje Hilders voert langs een kasteel, een uitkijktoren en andere cultuurhistorische bezienswaardigheden. Dat de wandeling vlak langs de voormalige grens tussen Oost en West geeft historie. We hebben de wandeling gevonden op de site van de regio Röhn onder het kopje “Extratouren”. Dit zijn over het algemeen mooie wandelingen die prima aangegeven zijn. We lopen het dorp Hilders uit en dan omhoog, de eerste bezienswaardigheid is een openlucht-kapel. De kapel is het startpunt voor een kruisgang naar de kapel op de heuvel. Uitzicht vanaf de heuvel het dal in.

Over paadjes door de velden naar een uitzichttoren op een kleine hoogvlakte van de Buchschirmberg (745m). Naar beneden door de velden en door bossen. Onderweg een kampement met houten tipi’s en wat later de ruïne van het burcht Auersburg. Netjes geconserveerd. Dat de burcht hier gebouwd werd is logisch wanneer je ziet wat het uitzicht over de verschillende dalen is. Een mooie plaat herdenkt een lokale held. Door de velden verder en een kolom kondigt de beschaving aan. Het dorpje Hilders, naar het eindpunt.

Deze wandeling is afkomsting van de Toerisme site van de regio Röhn. Route aangepast om in Hilders te starten. De wandeling is ongeveer 13,5 km lang. De wandeling die wij liepen vind je hier.