Les Gorges du Gardon

Op enige afstand is de Gorge du Gardon. Dus de laatste wandeldag die we deze meivakantie hebben maken we het ritje naar het stadje Collias. Het dorpje is behoorlijk pittoresk en ook op toeristen ingesteld. Vanaf de centrale parkeerplaats maken we eerst een tocht bovenlangs, dalen af en lopen dan langs de rivier weer omhoog en klimmen bij het Collias het dal weer uit.

Het begin van de wandeling gaat door landschap dat in 2017 last gehad heeft van bosbranden. Tussen het frisse voorjaarsgroen staan de verkoolde resten van bomen en struiken. Maakt wel dat we dat deel van de wandeling mooi uitzicht hebben.

De wandeling door de gorge is deels langs de rivier, deels wat hoger. Met de regen die er geweest is, is er best wat water in de rivier. Gelukkig staat het water zo dat we de wandeling ook echt kunnen afmaken.

Deze wandeling is ongeveer 11km lang en is van richtingaanwijzer naar richtingaanwijzer met gele strepen gemarkeerd. Er zijn meerder varianten. Deze hebben we van Visorando.com maar hij lijkt erg op die van de Rother wandelgids. De track van de wandeling die wij gedaan hebben vind je hier.