Lullingstone Castle

Deze wandeling begint met een klim het dorp uit, naar de top van de heuvels. Dan een relatief vlak, lang stuk door de bossen en velden. Uiteindelijk wordt er afgedaald om uit te komen bij Lullingstone Roman Villa (English Heritage). De wandeling gaat terug naar het beginpunt langs een rivier. Het inspannende gedeelte zit dus aan het begin.

Start is in Shoreham, een dorpje met typisch Engelse huisjes. Daarna gaat het steil omhoog. Uitblazen geeft de gelegenheid om het dorp vanaf de heuvel te bekijken. Boven gekomen langs een Farm. Dan gaat het redelijk vlak door en tussen de velden die zijn afgescheiden met lange rijen bomen. Tussen de bomen door uitzicht over de North Downs. Op het keerpunt in de wandeling uitzicht over de Darent Valley en de spoorlijn die er doorheen loopt. Het Darent Path brengt ons naar beneden. Bij Lullingstone Roman Villa uitzicht op het spoorviaduct. We slaan de Roman Villa over (al eerder gezien) en gaan richting Lullingstone Castle. Lullingstone Castle is bewoond en opgesplitst in appartementen. Een reality-serie op de BBC heeft laten zien wat er zoal speelt om het gebouw in stand te houden.

Bij het kasteel een stuwmeer en een stroompje. Er zijn momenten dat het bord groter is dan het stroompje waar het bij hangt. Op de terugweg zicht op Shoreham en het kruis in de heuvels (ook goed zichtbaar in Google Maps).

Deze wandeling is ongeveer 12 km en is uitgezet over vrij toegankelijke voetpaden. We hebben de wandeling uit de Pathfinder Guide no 8: Kent Walks. De track van de wandeling die wij liepen vind je hier.