Mont Ventoux

De eerste helft van deze wandeling is uit een Rother Wandelgids. Een uitgave in het Duits, maar dat mag geen probleem zijn. De wandeling beklimt de Mont Ventoux langs de noordwand. Daarbij wordt een stukje GR 4 gevolgd. De afdaling doen we via de asfalt-weg. De start is in Mont Serain, aan het einde van de weg bij de camping Le Contrat. Daar is deze dag voldoende parkeerruimte. Bij de start de check of we wel op de goede hoogte zijn: 1429 meter. Het doel is 1900 meter.

Deze wandeling is één van de manieren om de Mont Ventoux op te wandelen. Dat het een GR is betekent in ieder geval dat we (waarschijnlijk) niet zullen verdwalen. Langzaam lopen we via haarspeldbochtjes de berg op. Hoe hoger we komen des te meer sneeuw er ligt. En als je toch stilstaat om bij te komen, kan je ook van het uitzicht genieten. Halverwege komen we bij een haarspeld in de asfaltweg uit. Prima plek voor een pauze.

Boven gekomen de torens op de Mont Ventoux. Aan de voet van de toren is het een circus met winkeltjes en kraampjes en juichende wielrenners. Een eindje verderop de kenmerkende bol.

Omdat de weg nog dicht is (gaat op 15 mei open), besluiten we over de asfaltweg op de noordhelling terug te lopen naar Mont Serein. Op de weg nog veel sneeuw. Zo’n vangrail is handig om even op te zitten. Beneden gekomen uitzicht op de top: daar zijn we geweest. Mont Serein is een wintersportplaats. Wanneer de sneeuw weg is, blijft er niet veel meer over dan die ene rechte weg.

Deze wandeling is ongeveer 12 km. Het is een ingekorte versie van een route uit een Rother wandelgids. De route die wij gelopen hebben vind je hier.