Mossel

De voorspelling voor het weer was: bewolkt maar droog. En zo begonnen we ook aan de Trage Tocht Mossel. Parkeren bij het Natuurcentrum en dan over de Edese Heide en de Ginkel. Bekend gebied, we hebben hier eerder gelopen met Trage Tochten maar ook met het Trekvogelpad. De start is even wat onduidelijk: er lopen zoveel paden dat we zonder de beschrijving maar een keuze maken voor het pad buiten het hek. Wel zo rustig, de meeste andere mensen lopen binnen het hek. Bij de schaapskooi stopt de weg buiten het hek en gaan we alsnog binnen het hek verder. Ondertussen is het gaan regenen. Eerst een beetje, maar later serieus. Gelukkig lopen we een stuk onder de bomen waardoor het niet zo opvalt. Bij de Kreelse plas nemen we het vlonderpad. Leuk om zo over een vennetje op de heide te lopen. Gelukkig wordt het daarna droog en stoppen we aan het begin van de Edese Heide om wat te eten én om de regenkleding weer op te bergen. Na de heide lopen we over ruiterpaden die soms wat minder duidelijk zijn. De vele plassen maken het een slalom. Vervolgens lopen we een hele tijd langs de rand van de Edese Heide naar boerderij Mossel. Daar is het behoorlijk druk. Kort daarna gaat het echt weer regenen. Door de bossen terug naar het startpunt.

Deze route neemt voornamelijk ruiterpaden. Dat zal in de zomer, wanneer alle zandpaden echt droog zijn, zwaar lopen zijn. Vanaf boerderij Mossel het Trekvogelpad, dat loopt wat beter.

Deze wandeling is Trage Tocht Mossel en is ongeveer 14km lang. Je vindt Trage Tochten op de Wandelzoekpagina. De route die wij gelopen hebben vind je hier.