Neu Ludwigsdorf

Deze rondwandeling is de Extratour Oberlinspher Weg. Uitgezet door de deelstaat en de lokale VVV, zijn de Extratouren perfect aangegeven en zéér de moeite waard.

We parkeren in Bromskirchen en lopen naar Neu Ludwigsdorf. Daar een prachtig uitzicht over een open veld naar de achterliggende heuvels. Nadat we het dorp uitgelopen zijn, lopen we over een heuvelrand verder. Daarna langzaam naar beneden. Weids uitzicht over het dorp en de heuvels daarachter. Het informatiebord vertelt over de geschiedenis van dit hoge gebied.

Hoe mooi het ook is, het blijft een bosbouwgebied. Met af en toe een weiland met wat koeien. De velden liggen te drogen in de zon; het wintergewas moet er nog op. Boven Neu Ludwigsdorf een prachtig uitzicht over de regio. Eerst een hut, daarna een kapelletje. Na deze mooie weg afdalen door het bos naar Bromskirchen. Voor Bromskirchen nog even een stroompje over om daarna het dorp te bereiken.

Deze wandeling is ongeveer ongeveer 15 km. Het is de Extratour Oberlinspher Weg. De wandeling die wij liepen vind je hier.