Oosterbeek

Op een wat druilerige dag lopen we de Trage Tocht Oosterbeek. De start is bij het station, dan langs het spoor. Aan het einde van het pad langs het spoor is een varkenskooi gemaakt, in de hoop dat de varkens de wortels van de duizendknoop ook opeten en er (eindelijk) een goede remedie tegen duizendknoop gevonden is. Die kan er wellicht zijn, maar de varkens hebben wel dit deel van het parkje volstrekt vernield. Ach, je moet alles proberen.

De volgende bezienswaardigheid is het Airborne-monument. Daarna langs het museum en het hertenkamp door de bossen, de Hemelse Berg op naar de Oude Kerk. Voorbij de Oude Kerk de uiterwaarden in, onder de trein-brug door. Daar lopen we langs de 2e Rosandepolder, een grindgat. Eindje verderop de oude funderingen van kasteel Rosande. Met wat omwegen over de landgoederen en de bossen komen we uit bij de oorlogsbegraafplaats. Opvallend weer hoe jong de meeste soldaten (privates) en de onderofficieren zijn. Dan zijn we weer terug bij station Oosterbeek.

Al met al een erg afwisselende wandeling met veel verschillende landschappen en onderweg veel te zien. Wel een echte Trage Tocht: veel onverhard en je merkt er weinig van dat je om Oosterbeek heen loopt.

Deze Trage Tocht is ongeveer 13km. De je vindt de Trage Tochten op de Wandelzoekpagina. De route die wij gelopen hebben vind je hier.