Peterskopf

Vanuit het dorpje Edersee lopen we omhoog naar een spaarbekken. Dat blijkt nog redelijk vol te zijn. Dat het halverwege de wandeling wat gaat regenen heeft daar niet heel veel aan bijgedragen.

We lopen vanaf ons vakantiehuisje naar Hemfurth. In Hemfurth tijd om wat inkopen te doen bij de bakker en de vakwerkhuizen te fotograferen. Daar de heuvels in. Vrij snel lopen we langs buizen van de waterkrachtcentrale. Bij de Batallionsweg staat een schuilhut. Dat komt mooi uit: het waait, het gaat regenen en we willen wat eten. Na de korte pauze toch maar een stukje door het open veld. Gelukkig snel weer de bossen in. Omhoog naar het grote, hoge spaarbekken. Volgens de richtingaanwijzer zijn we op de Peterskopf. We lopen door naar het kleinere spaarbekken. Aan de voet daarvan een uitspanning. Tijd om even op te warmen. Daarna lopen we met een meer open route terug naar Edersee. Daarbij passeren we de begraafplaats van Hemfurth-Edersee. Ook hier weer enkele oorlogsgraven. Langs de stuwdam weer terug naar het huisje.

Deze wandeling is iets meer dan 14km. De verschillende paden zijn gemarkeerd. De track van de wandeling die wij gedaan hebben vind je hier.