Rondom de Pyramide van Austerlitz

In de directe omgeving van Zeist, Austerlitz zijn mooie heidevelden. Ze zijn nog in bloei, dus we grijpen de gelegenheid aan om een mooie heide / boswandeling te maken. De start is aan de Krakelingweg, aan het Laantje van Hagens, zo’n laantje waarvan je lang niet weet dat het bestaat. Vervolgens over de heide en door de bossen een rondje langs de Pyramide. Direct aan het begin, een groot heideveld dat nog redelijk in bloei is. Verderop langs het Witte Huis, dat inderdaad wit is. In de directe omgeving is een harvester bezig het bos te dunnen. Een enorme machine, maar deze is in zijn soort echt een kleintje. Gelukkig zijn er ook nog bospaadjes die nog heel zijn. Zo’n harvester maakt veel troep (die gelukkig wel weer opgeruimd wordt).

Verderop de onfortuinlijke Pyramide van Austerlitz. De helling van het aardwerk blijkt steeds te steil: bij een beetje regen ligt de aarde weer beneden. Ook nu wordt er een poging gedaan om het nu echt goed te krijgen.

Dit stuk bos is de achtertuin van Utrecht. Dus veel bankjes, wegwijzers etc. Loopt ontspannen. Bij Wallenberg, een open plek in het bos een bankje met een boom er door. De brede lanen langs de heide kondigen het einde van de wandeling aan.

Deze wandeling is ongeveer 14,5 km lang en is niet gemarkeerd. Hij was afkomstig van de site Ontrack (Als buitensportsite opgeheven). In het gidsje heet de wandeling “Franse Fratsen”. De track van de wandeling vind je hier.