Röthelberg

Een eenvoudige wandeling door het Mecklenburger Seeen landschap. Wat wellicht een saaie wandeling lijkt te zijn, is behoorlijk afwisselend door de verschillende bezienswaardigheden onderweg. We parkeren bij een Gasthaus en gaan direct daar het bos in. Door het bos een bijna eindeloze weg. Heuvel af zien we de vijver (teich) bij het Schloss Schorssow. Het bordje wijst de weg om de vijver.

Schloss Schorssow is nu in gebruik als luxe hotel. Naast de vijver heeft ooit een kasteel met een kapel gestaan. Nu alleen een ruïne. De bel van de kapel is er nog wel. Een eindje verderop half in het bos gelegen gehucht Carlshof met een paar opvallende huizen. De wandeling gaat van het ene dorpje naar het ander door de velden.

Niet alle bebouwing bij de dorpen is even mooi. Een onverwachte bonus was de beeldenroute langs de wandelroute. Een bordje verwijst naar een uitzichtpunt van een heuvelachtig deel van deze deelstaat. Het echte Zwitserland is wat verder weg.

Midden in een bosje een groot gedenkteken. We hebben niet kunnen achterhalen waarvoor.

Het volgende Schloss is ook een hotel. De fontein is vrolijk genoeg. Terug bij het Gasthaus. De stenen schuilplaats is nu ingezet als bushalte.

Deze wandeling is ongeveer 16 km. De track van de wandeling vind je hier.