Rudesheim – Obermoschel

Deze dag weer een aardige etappe in de planning. Na een goede nachtrust in het Weinhotel Bäder gaan we voor ons erg vroeg op pad, over rivier de Nahe, naar Obermoschel. Daar blijkt het hotel bovenop een heuvel te staan, een klimmetje dat, na een lange dag, net teveel bleek.

Het dorp uit, loopt de wandeling langs de erebegraafplaats Bad Kreuznach. Bad Kreuznach blijft nog lang zichtbaar vanwege de grote toren die boven de bomen uit komt.

Door de velden lopen we langs de rivier richting de oversteek over de Nahe. De oversteek over de Nahe is in Niederhausen. Voordat we de oversteek wagen, lunchen we bij het café naast de stuw. Na een mooie afdeling richting de rivier, begint de klim weer omhoog. We komen dan langs een mijnbouwmuseum. Het oude transportkarretje laat een stukje van de lokale historie zien. Het museum is gesloten, maar de gebouwen zien er wel bijzonder uit.

Eenmaal weer uit het dal, het uitzicht over de velden en wisselen de kleine dorpjes zich af. Zoals Montforterhof, een paar huizen bij een touristische attractie. Obermoschel ligt in het dal. Ons hotel (helaas) bovenop de berg naast het stadje.

Deze etappe van de E8 is ongeveer 28km lang. De wandeling is gemarkeerd. De track van de wandeling vind je hier.