Sainte Euphemie sur Ouveze

We gaan een wandeling doen vanuit Sainte Euphemie sur Ouveze. Om daar te komen moeten we een pas door en die pas die is, zo wordt beweerd, gebruikt door Hannibal om naar Frankrijk door te steken. Een mooi bord zet er vraagtekens bij, maar je moet een goed verhaal niet stuk-checken. We lopen daar een poosje rond en zien ook hoe de bergklimmers het abseilen oefenen.

Eenmaal aangekomen in Sainte Euhpemie parkeren we op het minieme dorpsplein en lopen daarna de heuvels in. Het wordt een hele andere wandeling tot nu toe. Steeds ruim uitzicht over het dal van de Ouveze. Niet zo opgesloten. De wandeling gaat tussen velden door, een enkele bomenrij, maar steeds met veel uitzicht. Bovenop een heuvel komen een een motor-cross track tegen. Daarna gaat het weer langzaam tussen de velden door naar beneden. Op het laatst gaat de route in een haarspeldbocht een voetpad op en recht naar beneden. Wij kiezen er voor om de asfaltweg naar beneden te volgen, die is ook al steil. Na een stukje over de provinciale weg gaat de route het stadje in en komen we weer uit bij het pleintje.

Deze wandeling is ongeveer 8km en klimt ongeveer 300m. De route is afkomstig van Alltrails. De route die wij liepen vind je hier.