Schuilingsoord – Gasselte

We lopen deze dag als tweede dag van een vierdaagse. We starten in Schuilingsoord en lopen naar Gasselte. De tekst en de beschrijving beloven vandaag hunebedden. En waarvoor ben je anders in Drenthe. De B&B ligt bijna op het Drenthepad, dat hebben we dus weer snel opgepakt. Via een zandweg en een oversteek van een provinciale weg, komen we in het Kniphorstbosch, met daar het eerste hunebed.

De aanloop naar Anloo is door de velden. Het is een typisch esdorp, en je ziet dat nog heel mooi terug in in het landschap. De begraafplaats van Anloo is bijna spectaculair: de grijze stenen, maar ook de ijzeren stekers. Ook als je het dorp uitloopt zie je hoe het opgaat in het landschap. Op het landgoed Terborgh weer een hunebed.

De zwam is natuur, de rododendron niet, maar die bloeit wel spectaculair.In de buurt van Gieten: een bordje bij het Klein Zwanenmeer over het vissen, een antiek voetpad-bord en paarden. We lopen Gasselte in via het Brummelpad, dat is een oude spoordijk. Aan het einde van de dag vinden we prima onderdak in een B&B aan de Stationsstraat.

Deze etappe van het Drenthepad is ongeveer 20 km en is geel-rood gemarkeerd. Kijk voor de meest actuele route op Wandelnet.nl. De track van de wandeling vind je hier.