Soesterberg

De Trage Tocht Soesterberg gaat over het terrein van de voormalige luchtmachtbasis en het naastgelegen landgoed Paltz. Een prachtige wandeling met veel te zien onderweg.

De start is op de parkeerplaats van het museum. Langs het museum over een vlonderpad naar “Op de stuwwal” en dan langs de verschillende (open) munitieopslagplaatsen. Onderweg het kunstwerk opgebouwd uit allerlei onderdelen “gevonden” op de basis. Met wat omzwervingen lopen we door het bos van de basis af en het landgoed Paltz op. Langs het doolhof en voor het grote huis met het Herman van Veen Arts Center langs. Langs de kuil naast de stuwwal (’t Hoogt’ geheten) en dan richting het bos over en tussen de sporen naar Amersfoort en Baarn. Het ecoduct Heeze, over het spoor, is er voor mens en dier. En het is er druk. Hierna komen we aan het begin van de zweefvliegbaan. Langs de baan over een bosweg, later over een taxiebaan langs de hangars, komen we op de landingsbaan. We sluiten af met een bezoek aan het monument voor de gevallen millitairen van de luchtmacht.

Deze wandeling is een Trage Tocht. Hij is ongeveer 16km lang. Je vindt alle Trage Tochten op de Wandelzoekpagina. De wandeling die wij liepen vind je hier.