Tecklenburg – Ibbenbüren

De eerste dag van ons wandelweekend start bij Hotel Leugermann in Ibbenbüren. Van daar uit lopen we naar het station en pakken de bus naar Tecklenburg om vervolgens over de Hermannsweg naar het hotel terug te lopen.

De route stuurt ons door het stadje dat behoorlijk wat hoogteverschil heeft, naar de provinciale weg. Vanaf daar uitzicht over de omgeving. Het is een mooie dag, dus we kunnen ver kijken. Het voetpad loopt langs een oude grensmuur van de stad. Aan het begin denk je dan “een paar meter muurtje”, maar de muur loopt toch wel een behoorlijk eind door. Langs het pad de schade die de droogte en de kever ook hier geven.

Bij de Waldkapelle Maria Wegweiserin slaan we af en lopen naar beneden om bij een voormalig station het stoom-trein-spoortje over te steken. Bij het omhoog lopen passeren we een veldje met allerlei verschillende appelsoorten. Sommige al rijp, maar vele nog niet. Weer op de heuvelrug lopen we langs een paar felsengruppen. Tussen de bomen door uitzicht p de omgeving. Ter hoogte van de Dörenther Klippen worden we ingehaald door een gids met een grote groep. Daarom weinig tijd om bij de Kriegsgräberstätte te kijken. Maar het verhaal is bekend: in dit gebied is tot het einde van de oorlog intensief gevochten vanwege de kolenmijnen en het vliegveld bij Rheine.

Na de Almhütte nemen we wel de tijd om de felsen te bekijken en daarom de track even te verlaten. Vervolgens is het weer een kwestie van rechtdoor. Het is ondertussen behoorlijk opgewarmd, dus het is mooi dat we onder de loofbomen lopen.

In Ibbenbüren wilden we nog even pauze houden voor een ijsje op het terras. Maar de kermis was zo druk en zo groot, dat we dat maar even hebben gelaten. Door naar het hotel!

Deze etappe van de Hermanssweg – Eggeweg is ongeveer 11,5km lang. Met aflooproute naar het hotel, iets meer dan 16km. De track van de route die wij gelopen hebben vind je hier. De QR-code in de foto geeft een geluidsfragment.