Terwisscha – Ganzenpoel

We lopen dit rondje op een mooie zondagmiddag in april 2007. We hebben dat weekend een huisje gehuurd bij Landal in Wateren. Vanuit het huisje lopen we een rondje van ongeveer 18km. Een deel van de route hoort bij het Drenthepad.

Het park uit, je loopt dan direct door de velden. Hier worden boompjes gekweekt. Het landschap lijkt vlak, maar is het niet. Het landbouwgebied is dat van grote, open velden. Je kan dan wel ver kijken. In de verte valt een boerderij op met z’n rode dak.

Het bosgebied is bos, afgewisseld met wat vennetjes.

Na het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer beginnen de grote heidevelden en zandverstuivingen. Op de heide houden de schapen alles lekker kort. Ook als er niks groeit, gebeurt er van alles in het zand. Vanaf een heuvel uitzicht over de directe omgeving. Heide, gras, zand en af en toe een boom. In de zon wordt het al lekker heet. De uitzichttoren laat zien hoe groot het heidegebied is. Links nog net de Grenspoel. Het riviertje krijgt weer de gelegenheid om zelf de weg door het veld te kiezen.

De wandeling is door onszelf uitgezet. In de wandeling is een deel Drenthepad opgenomen. De wandeling is ongeveer 18km lang. De track van de wandeling vind je hier.